Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cégeljárás információk képes leírás - Cégmódosítás és változásbejegyzés.tlap.hu
részletek »

Cégeljárás információk - Cégmódosítás és változásbejegyzés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: cegmodositas.tlap.hu » Cégeljárás információk
Keresés
Találatok száma - 13 db
2006.évi V.törvény a cégnyilvánosságról,a bírósági cégeljárásról

2006.évi V.törvény a cégnyilvánosságról,a bírósági cégeljárásról

A törvény célja, hogy korszerű jogi keretek megteremtésével, az Európai Unió szabályozásával összhangban állapítsa meg a vállalkozások cégalapításának, nyilvántartásba vételének rendjét, és a vállalkozók alkotmányos jogai érdekében, a gazdasági forgalom biztonsága, valamint a hitelezői érdekek vagy más közérdek védelme céljából biztosítsa a közhiteles cégnyilvántartás adatainak teljes körű nyilvánosságát, közvetlenül vagy elektronikus úton.

Büntetik a kötelező cégmódosítás elmaradását?

Büntetik a kötelező cégmódosítás elmaradását?

Valóban minden cégre vonatkozik az új előírás, hiszen 2012. március 21. előtt a cégnyilvántartás rendszere, a kötelezően alkalmazandó nyomtatványok kezelni sem tudták a most előírt adatok fogadását. A törvénymódosítás azonban még tavaly, több lépcsőben lépett hatályba, így azok a cégek, akik egyébként is módosították okirataikat, tavaly márciust követően már figyelembe vehették az újabb előírásokat is. Vagyis nekik is meg kellett csinálni a szükséges adatbejelentést, igaz, hogy azt az eljáró ügyvéden kívül a cég tagjai, vezetői talán nem vették észre, hiszen egyéb módosításokkal együtt tettek eleget az előírásnak.

Cég alapítása, Székhelyszolgáltatás Szerbiában

Cég alapítása, Székhelyszolgáltatás Szerbiában

Keresse Budapesten a KFTkreátort, ha Szerbiában szeretne céget alapíttatni. Munkatársaink mindegyike beszél magyarul, cégét gyorsan megalapítják ügyintézőink. Ügyfeleinknek egyéb jogi szolgáltatásokkal is állunk a rendelkezésére, mint követelésbehajtás, vállalati, gazdasági jog, egyéb peres ügyek. Bízza meg a KFTkreátort szerb cége megalapításával. Ingyenes számlanyitás, és magyar nyelvű könyvelés nálunk Szabadkán. Keressen minket budapesti irodánkban egy részletes felvilágosításért. Magyarországi kollégáink elmagyarázzák az érdeklődőknek az alapítással kapcsolatos részleteket

Cég megszűntetésének szabályai

Cég megszűntetésének szabályai

A cég jogutód nélkül történő megszűnése esetén - ha a cég nem fizetésképtelen, és a cégre vonatkozó jogszabály eltérő rendelkezést nem tartalmaz - végelszámolásnak van helye. A végelszámolási eljárás olyan eljárás, amelynek során a nem fizetésképtelen cég - jogutód nélküli megszűnését elhatározva - a hitelezőit kielégíti. A végelszámolási eljárásban hitelező mindenki, akinek a céggel szemben pénz vagy pénzben kifejezett vagyoni követelése van. A Kormányzati portálon hasznos információkat találhat a cég megszüntetésének szabályairól.

Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat

Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat

Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat (a továbbiakban: Céginformációs Szolgálat) a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szervezeti egységeként a 2006. évi V. törvény rendelkezései alapján közszolgáltatást nyújt, hozzájárul a cégnyilvánosság követelményének megvalósításához, biztosítja a cégnyilvántartásban szereplő cégek cégjegyzékben szereplő adatainak és cégiratainak megismerését. Cégmódosítás jogász segítségével, cég módosítása vagyis változásbejegyzés amit ügyvéd jelenlétében kell végezni ez a cégmódosítási eljárás.

Cégjogi információk

Cégjogi információk

Cégjogi problémája van? Társaságot alapít vagy vásárol? Egyesületet vagy alapítványt szeretne alapítani? Módosítaná a cége adatait? Felemelné a tőkéjét? Esetleg leszállítaná? Beperelték? Pert indítana? Végelszámolás útján megszüntetné a cégét? Kérje ügyvédeink ingyenes tanácsát és ajánlatát! Polgári és/vagy gazdasági jogi, ingatlanjogi területen nagy szakmai tapasztalattal, méltányos ügyvédi díjakkal állunk a rendelkezésére. A cégjoggal és gazdasági joggal összefüggő problémák kapcsán a honlapunkon megtalálja a választ a tájékoztató rovatokban vagy az archívumban! Böngészhet az iratminták között. Ha önállóan mégsem jut eredményre, akkor kérdezzen!

Cégmódosítás infók

Cégmódosítás infók

A bejegyzést követően a tagok részeit az üzletrész hányada mutatja meg. Ta gok üzletrészei egymásra szabadon átruházhatóak, egymásnak elővásárlási jogokat tarthatnak fenn, illetve külső, harmadik személy részére eső jogokat korlátozhatják. Az üzletrészt harmadik személyre csak akkor lehet átruházni, ha a tag a törzsbetétét teljes mértékben befizette. Az üzletrész átruházása esetén az átruházónak a tagsági jogviszonyból eredő jogai és kötelezettségei az üzletrész megszerzőjére szállnak át. Az üzletrész átruházásához írásbeli szerződést kell kötni.

Cégvezetés - A cég- és intézményvezetők lapja

Cégvezetés - A cég- és intézményvezetők lapja

Gazdasági társaság alapításához főszabályként társasági szerződésre, részvénytársaság esetén alapító okiratra vagy alapszabályra, összefoglaló elnevezéssel létesítő okiratra van szükség. A társasági szerződés a polgári jogi szerződések sajátos típusának fogható fel, amely azonban az általános szabályok szerint a felek akaratának kölcsönös és egybehangzó kifejezésével jön létre. Cégmódosítás jogász segítségével, cég módosítása vagyis változásbejegyzés amit ügyvéd jelenlétében kell végezni ez a cégmódosítási eljárás.

Egyszerűsített cégeljárás

Egyszerűsített cégeljárás

Az egyszerűsített cégalapítás, cégeljárás során a céget alapító mozgástere korlátozottabb mint általában. Gyakorlatilag a Cégtörvény mellékletében megadott séma szerint alapítható ebben az eljárásban a cég, ami a cégalapítások nagy többségében elegendő. Cégmódosítás jogász segítségével, cég módosítása vagyis változásbejegyzés amit ügyvéd jelenlétében kell végezni ez a cégmódosítási eljárás. A törvényalkotó úgy alkotta meg ezt az un. iratmintát, hogy az a legtöbb cég esetében használható legyen cégalapításkor. Úgy rendelkezik a törvény, hogy aki eszerint a séma alapján alapítja a cégét, azt nem terheli a normál 100.000 forint cégalapítás cégeljárási illeték fizetési kötelezettség, csak az 50.000 forintos illeték és nincs közzétételi költségtérítés sem. A bejegyzés határideje pedig az adószám megállapításától számított 1 óra, ami a gyakorlatban 2012. március 1-től a cégalapítás beadásától számított 4-12 napot takar.

Hirdetés
Eumedjob Kft alapítás Németországban

Eumedjob Kft alapítás Németországban

Hogyan kell hozzákezdeni egy német cég megalapításának? Milyen cégformák léteznek Németországban? Mennyi a törzstőke egy KFt esetében? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre választ találnak oldalunkon az érdeklődők. Ugyanakkor megbízhatják irodánkat, az Eumedjob orvosközvetítő és cégügyintézési irodát német KFT-k, RT-k, kisvállalkozások létrehozásával. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére minden olyan magyar és más nemzetisígű vállalkozónak, aki német céget szeretne alapítani. Székhelyszolgáltatás, könyvelés ugyanitt.

Hogyan kell megszüntetni a cégedet?

Hogyan kell megszüntetni a cégedet?

Vajon miért kell befejezned a céged működését? Adósságot halmoztál fel? Vagy csak állást kaptál és abbahagyod a vállalkozósdit? Alapvetően ettől függ, hogy milyen módon zárd be a Kft-det. Jogutód nélküli megszűnést válassz, esetleg beolvaszd másik cégbe, vagy eladd az üzletrészedet. Ha egyszerűen nincs többé rá szükséged, és törölni akarod az életedből, akkor a végelszámolási eljárást kell választanod. Ez csak akkor lehetséges, ha a cégednek semmilyen tartozása nincsen külső harmadik személyek felé. Az eljárás végén a cég jogutód nélkül szűnik majd meg, a cég vagyona a törléskori tulajdonosokra száll vissza.

Kész cseh cégek

Kész cseh cégek

Vásároljon kész, már uniós adószámmal rendelkező cseh Kft-t irodánktól, és kezdjen el dolgozni már az aláírás után mindössze két héttel, ugyanis ennyi időt vesz igénybe az átírás. Irodánk Prágában található, azonban szlovákiai ügyvéd partnerünknek köszönhetően akár a szlovákiai Komárnóban is elintézhető az átírás. Keressen minket, ha kész cseh céget vásárolna. Munkatársaink segítségére lesznek ügyfeleinknek mind a cégalapításban, mind a kész cég átírásában. Virtuális irodát biztosítunk Prágában, és könyvelést is biztosítunk cégének.

Prosperal tippjei

Prosperal tippjei

Rövid határidővel, garanciával áll a honlap a rendelkezésére cégalapítás (cégbejegyzés), cégmódosítás (változásbejegyzés) , cég átalakulás, cég megszüntetésével illetve székhelyszolgálattal kapcsolatos ügyekben (akár 0% iparűzési adóval rendelkező településen is), tapasztalt társasági szakjogász ügyvédek közreműködésével. Emellett egyszerűen és naprakészen minden információt megtalál és intézhet a cégeljárással kapcsolatosan. Cégmódosítás jogász segítségével, cég módosítása vagyis változásbejegyzés amit ügyvéd jelenlétében kell végezni ez a cégmódosítási eljárás.

Tuti menü