Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Elektronikus cégeljárás képes leírás - Cégmódosítás és változásbejegyzés.tlap.hu
részletek »

Elektronikus cégeljárás - Cégmódosítás és változásbejegyzés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: cegmodositas.tlap.hu » Elektronikus cégeljárás
Keresés
Találatok száma - 7 db
 Az elektronikus cégeljárás

Az elektronikus cégeljárás

Számos oktatás és cikk hivatott felkészíteni az ügyvédséget a 2008. július 1-től kötelező elektronikus cégeljárásra. A jogi szabályozás alapos ismerete azonban nem elegendő a meglehetősen nagy számú technológiai fogalom megértéséhez, az elvégzendő speciális cselekmények elsajátításához, az eljárásban használatos szoftverek megtanulásához. Cégmódosítás jogász segítségével, cég módosítása vagyis változásbejegyzés amit ügyvéd jelenlétében kell végezni ez a cégmódosítási eljárás. Cégmódosítás tanácsok, módosítás menete, cégmódosítás menete Az e-cégeljárásba korábban bekapcsolódó szakemberek tapasztalatait felhasználva született meg Az elektronikus cégeljárás gyakorlati kézikönyve. A szerző gyakorló jogász: számos sikeres e-cégbejegyzés és kapcsolódó eljárás lefolytatása után, jogászi szakismeretek és magabiztos számítástechnikai tudás birtokában íródott a könyv. A kiadvány olyan részletes útmutatókat tartalmaz, melyek az eljárási cselekmények tényleges megvalósításának menetén vezetik végig az olvasót. Kifejezetten sok ábrával segít megérteni a képernyőn zajló folyamatokat - a rengeteg hibalehetőséget rejtő 'próbálgatás' helyett megmutatva, hogy az adott részfeladatot pontosan hogyan oldhatja meg az eljáró szakember.

Cégeditor-Elektronikus cégnyomtatvány kitöltő program és sablonok

Cégeditor-Elektronikus cégnyomtatvány kitöltő program és sablonok

A 49/2012. (XI. 29.) KIM rendelet módosította a cégbejegyzési eljárás és a cégnyilvántartás egyes kérdéseiről szóló 21/2006. (V. 18.) IM rendeletet. A változás 2012. december 1-jétől lép hatályba, de a régi nyomtatványt december 31-éig elfogadja a Cégszolgálat. 2013. január 1-jétől csak az új nyomtatványt lehet benyújtani. Frissítettük a Cégeditor ingyenesen letölthető nyomtatványkitöltő programot.

E-Cégjegyzék

E-Cégjegyzék

A cégjegyzék adatai közül azok kerülnek frissítésre, amelyekben a korábbi állapothoz képest változás állt be.A honlapon megismerhető céginformáció cégnév, vagy cégjegyzékszám, vagy adószám megadásával, a csoportosított céginformációként a jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, vagy egyéb szervezet cégtulajdonosi (tagi, részvényesi) minősége, képviseleti jogosultsága, vagy természetes személy képviseleti jogosultsága, felügyelőbizottsági tagsága ezen cégkeresési program segítségével érhető el.

E-Szignó elektornikus hitelesítés szolgáltató

E-Szignó elektornikus hitelesítés szolgáltató

Az e-Szignó Hitelesítés Szolgáltató tanúsítványokat bocsát ki ügyfelei számára. Akik aláíró tanúsítvánnyal rendelkeznek, elektronikus aláírást hozhatnak létre. A minősített tanúsítványok alapján minősített elektronikus aláírás is létrehozható, az így hitelesített dokumentum teljes bizonyító erejű magánokiratnak (esetleg közokiratnak) minősül. A titkosító tanúsítványok alapján titkosított üzeneteket küldhetünk, az authentikációs (vagy hitelesítő) tanúsítványok segítségével számítógépekkel, szolgáltatásokkal, esetleg webszerverekkel építhetünk ki biztonságos (titkosított és hitelesített) kapcsolatot.

Elektronikus Beszámoló Portál

Elektronikus Beszámoló Portál

A cégnek a számviteli törvény rendelkezései alapján összeállított beszámolót, a független könyvvizsgálói jelentést, az adózott eredmény felhasználására vonatkozó határozatot a közzétételi költségtérítés megfizetéséről szóló igazolást és az elektronikus űrlapot a kormányzati portál útján kell a Céginformációs Szolgálat részére megküldeni. A céginformációs szolgálat e honlapon biztosítja a megküldött beszámolók keresését, illetve ingyenes megismerését.

Netlock Advocatus Hitelesítő csomag

Netlock Advocatus Hitelesítő csomag

Üdvözöljük az elektronikus cégeljárásban történő részvételhez szükséges NetLock Advocatus hitelesítő csomag weboldalán. Az oldalon tájékoztatást kaphat az e-cégeljárás szoftveres, hardveres követelményeiről, előnyeiről, hátteréről, megtekintheti ajánlatunkat, illetve megrendelheti a csomagot.

Segítség az elektronikus cégeljárás szolgáltatásához

Segítség az elektronikus cégeljárás szolgáltatásához

Mi az az elektronikus cégeljárás? A cégnyilvántartásról, a cégnyilvánosságról és a bírósági cégeljárásról szóló 1997. évi CXLV. törvény (Ctv.) 2005. szeptemberétől lehetővé teszi a cégbírósági elektronikus ügyintézést. Ez azt jelenti, hogy elektronikus úton is be lehet nyújtani a cégbíróságokhoz a részvénytársaságok cégbejegyzési és változásbejegyzési kérelmeit, a korlátolt felelősségű társaságok székhelyének (telephelyének), fióktelepének és tevékenységi körének megváltozására vonatkozó változásbejegyzési kérelmeket. (2006. szeptemberétől a kft.-k esetében is valamennyi kérelem benyújtható majd elektronikus úton.) Ugyanakkor elektronikus úton is be lehet tekinteni a cégbíróságokon elektronikus úton feldolgozott (2005. január utáni) irataiba, valamint hiteles elektronikus cégkivonat, cégmásolat és cégbizonyítvány is igényelhető. A cégbíróságok ezeket elektronikus közokirati formában adják ki.

Tuti menü