Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cégmódosítás és változásbejegyzés linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Cégmódosítás és változásbejegyzés képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: cegmodositas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 93 db
 Az elektronikus cégeljárás

Az elektronikus cégeljárás

Számos oktatás és cikk hivatott felkészíteni az ügyvédséget a 2008. július 1-től kötelező elektronikus cégeljárásra. A jogi szabályozás alapos ismerete azonban nem elegendő a meglehetősen nagy számú technológiai fogalom megértéséhez, az elvégzendő speciális cselekmények elsajátításához, az eljárásban használatos szoftverek megtanulásához. Cégmódosítás jogász segítségével, cég módosítása vagyis változásbejegyzés amit ügyvéd jelenlétében kell végezni ez a cégmódosítási eljárás. Cégmódosítás tanácsok, módosítás menete, cégmódosítás menete Az e-cégeljárásba korábban bekapcsolódó szakemberek tapasztalatait felhasználva született meg Az elektronikus cégeljárás gyakorlati kézikönyve. A szerző gyakorló jogász: számos sikeres e-cégbejegyzés és kapcsolódó eljárás lefolytatása után, jogászi szakismeretek és magabiztos számítástechnikai tudás birtokában íródott a könyv. A kiadvány olyan részletes útmutatókat tartalmaz, melyek az eljárási cselekmények tényleges megvalósításának menetén vezetik végig az olvasót. Kifejezetten sok ábrával segít megérteni a képernyőn zajló folyamatokat - a rengeteg hibalehetőséget rejtő 'próbálgatás' helyett megmutatva, hogy az adott részfeladatot pontosan hogyan oldhatja meg az eljáró szakember.

 Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda

Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda

A Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda 1993. január 1-én alakult meg. Az iroda vegyes praxist folytat, az elmúlt években több, országosan ismert büntetőügyben látták el a tagok védelmét, illetve igen jelentős polgári ügyekben peres és nemperes képviseletét. Az iroda fennállása alatt közel 50 ügyvédjelöltet nevelt fel, akik közül többen ma már ismert és megbecsült tagjai az ügyvédi társadalomnak.

 Budapesti 5000. Ügyvédi Iroda

Budapesti 5000. Ügyvédi Iroda

A Budapesti 5000. Ügyvédi Iroda 1997 óta kizátólag az energiajogra specializálódott, így lehetőségünk volt ezáltal igen széleskörű tapasztalatot szerezni ezen a területen. Partnereink között az energetikában működő szinte valamennyi engedélyes (piaci szereplő) megtalálható (erőművek, kiserőművek, átviteli rendszerirányító, hálózatüzemeltető, szervezett gázkereskedők, megújuló beruházások, ipari nagyfogyasztók, egyetemes szolgáltató, stb.). Ezen túlmenően, a hazai villamos energia piac legnagyobb szereplői mellett széles körben üdvözölhetjük a villamos energia piac nemzetközi szereplőit is. Ennél fogva az energetika jogi szabályozásának és gyakorlatának teljes spektrumát átlátjuk, folyamatosan részt veszünk az energiajogi szabályozások fejlesztésében, az iparági szabályzatok...

 Dr. György János Ügyvédi Iroda

Dr. György János Ügyvédi Iroda

Gazdasági társaságok alapításával kapcsolatos ügyintézés, okiratszerkesztés. Gazdasági társaságok társasági szerződésének, alapító okiratának módosítása, jogi képviselet a változásbejegyzési eljárásban. Alapítványok, egyesületek és egyéb társadalmi szervezetek létrehozásához szükséges okiratok elkészítése, módosítása. Az ingatlannal kapcsolatos szerződések elkészítése és ellenjegyzése, földhivatal előtti eljárásban való képviselet, ingatlanokkal kapcsolatos peres eljárások vitele, társasházi alapító okiratok készítése, módosítása, ingatlanok átminősítése, illeték- és adótanácsadás. Az iroda vállalja a teljes körű perbeli képviseletet polgári, munkaügyi, közigazgatási , alamint családjogi perekben. Bővebben lásd a honlapon.

 Dr. Ifkovics József Ügyvédi Iroda

Dr. Ifkovics József Ügyvédi Iroda

Az iroda 1990-ben alakult. Tevékenységét kis- és középvállalkozások alapításával kezdte, majd országos ügynöki hálózatok jogi és adójogi ügyeit intézte. Tevékenységi köre jelenleg felöleli a gazdasági jog szinte teljes területét, különös tekintettel az adójogra. Megbízói között a magyar és külföldi kis- és középvállalkozások mellett számos nagy magyar, illetve multinacionális cég is található. Az iroda szorosan együttműködik az érdekeltségi körébe tartozó STÁDIUM Vállalkozási és Adótanácsadó Korlátolt Felelősségű Társasággal (irodái: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 9 .; 1068 Budapest, Szondi u. 93. fsz. 1.) www.stadium.hu az iroda alapeszméje az ügyfelek igényes, komplex (jogi, közgazdasági) és megbízható kiszolgálása. Az iroda munkatársai jelenleg: dr. Ifkovics József ügyvéd, dr. Győri János ügyvéd, Kovács Krisztina titkárnő. Nyelvismeret: német, angol, orosz.

 Dr. Mravik Ágota Ügyvédi Iroda

Dr. Mravik Ágota Ügyvédi Iroda

Az ügyvédi iroda a veresegyházi ügyvédi irodák közül az egyik legrégebbi. 15 éves tapasztalattal rendelkezik. Az iroda okiratok szerkesztésével, adásvételi szerződések teljes körű lebonyolításával, cégek alapításával, képviseletével foglalkozik. Rendelkezik a fentiek elvégzéséhez szükséges infrastruktúrával, elektronikus ügyintézés lehetőségével. Az iroda tevékenységéhez tartozik a fentieken felül az ingatlanközvetítés, s a megbízások során felmerülő értékbecslés. Specialitása az irodának, hogy vezetője szakképzett igazságügyi mediátor, azonban nemcsak a peres ügyek békés megoldása tartozik a praxisába, hanem a pár- és válási-, valamint gyermek elhelyezési mediáció is.

 Dr. Zatik Levente ügyvéd

Dr. Zatik Levente ügyvéd

Az elmúlt években főleg büntető- és szabálysértési ügyekkel foglalkoztam. Szakterületeim a büntetőjogban: informatikai bűncselekmények, gazdasági és vagyon elleni bűncselekmények. További jogi szolgáltatások: követelések behajtása, cégalapítás és módosítás, végelszámolás, munkajogi tanácsadás, adásvételi és egyéb szerződések, szabályzatok elkészítése. Irodám könnyen megközelíthető helyen, az Ilka utcában található. A parkolás a környéken ingyenes. Amennyiben jogi problémájával kapcsolatban az interneten szeretne tájékozódni, látogasson el weboldalamra.

 Terék Anikó Ügyvédi Iroda

Terék Anikó Ügyvédi Iroda

Már működő cégek társasági szerződésének módosítása, jogi képviseletének ellátása. A társasági szerződés módosítására bármely adat (pl. tagok személye, székhely, tevékenységi kör) vonatkozásában sor kerülhet. Cégmódosítás jogász segítségével, cég módosítása vagyis változásbejegyzés amit ügyvéd jelenlétében kell végezni ez a cégmódosítási eljárás. Cégmódosítás professzionálisan a hirdetőnél. A változás cégbírósági bejegyzéséhez már a módosításokat tartalmazó változásokkal egységes szerkezetbe foglalt társasági szerződés, a legfőbb szerv változást elhatározó határozata illetve az erről szóló jegyzőkönyv, Kft. esetében a tagok személyében illetve a meglévő tagok vagyoni hozzájárulásában bekövetkező módosulás esetán tagjegyzék, elkészítése szükséges. A dokumentumok - éppen úgy mint cégalapításnál - elektronikus úton kerülnek benyújtásra az illetékes cégbírósághoz. Fontos hogy amennyiben csak a cég tevékenységi köre módosul, úgy nem kell eljárási illetéket valamint közzétételi költségtérítést fizetni!

2006.évi V.törvény a cégnyilvánosságról,a bírósági cégeljárásról

2006.évi V.törvény a cégnyilvánosságról,a bírósági cégeljárásról

A törvény célja, hogy korszerű jogi keretek megteremtésével, az Európai Unió szabályozásával összhangban állapítsa meg a vállalkozások cégalapításának, nyilvántartásba vételének rendjét, és a vállalkozók alkotmányos jogai érdekében, a gazdasági forgalom biztonsága, valamint a hitelezői érdekek vagy más közérdek védelme céljából biztosítsa a közhiteles cégnyilvántartás adatainak teljes körű nyilvánosságát, közvetlenül vagy elektronikus úton.

Hirdetés
Bagaméry-Szalay Ügyvédi Iroda

Bagaméry-Szalay Ügyvédi Iroda

A Bagaméry-Szalay Ügyvédi Iroda ezt a honlapot Önnek készítette! Tudjuk, hogy igényeinek megfelelő ügyvédet, illetve hivatalos közbeszerzési tanácsadót választani bizalmi kérdés. Honlapunkon szeretnénk bemutatni, hogy a Bagaméry-Szalay Ügyvédi Iroda közbeszerzési, cégképviseleti és polgári jogi ügyekben milyen módon tud segíteni Önnek, ezzel is megkönnyítve döntését.

Bátki Pál Ügyvédi Iroda

Bátki Pál Ügyvédi Iroda

A 2012 március 1-i, gazdasági társaságokra vonatkozó törvénymódosítás előírta, hogy a soron következő társasági szerződés módosítás során Cégmódosítás jogász segítségével, cég módosítása vagyis változásbejegyzés amit ügyvéd jelenlétében kell végezni ez a cégmódosítási eljárás. Cégmódosítás professzionálisan a hirdetőnél. - igazolni kell teljes bizonyító erejű magánokiratban a székhely használat jogcímét - a társasági szerződésben fel kell tüntetni a tag születési dátumát is - a cégjegyzékben szerepelnie kell a tag és az ügyvezető adóazonosítójának - kötelező a cégjegyzékbe bejelenteni a cég telephelyeit és fióktelepeit, akkor ha az eddig csak adóhatóságnál volt bejelentve. Ezeket a változtatásokat az első társasági szerződés módosításkor, de legkésőbb 2013. 02. 31-ig kell megtenni. Az eljárás illeték-, és közzétételi díj mentes, amennyiben csak a kötelező módosítások bejegyzésére irányul. Az ügyvédi munkadíj 30.000.- -től 40.000.- Ft -ig terjed, attól függően, hogy milyen rég volt módosítva az adott cég társasági szerződése, így mennyi munkával jár a módosítás.

Büntetik a kötelező cégmódosítás elmaradását?

Büntetik a kötelező cégmódosítás elmaradását?

Valóban minden cégre vonatkozik az új előírás, hiszen 2012. március 21. előtt a cégnyilvántartás rendszere, a kötelezően alkalmazandó nyomtatványok kezelni sem tudták a most előírt adatok fogadását. A törvénymódosítás azonban még tavaly, több lépcsőben lépett hatályba, így azok a cégek, akik egyébként is módosították okirataikat, tavaly márciust követően már figyelembe vehették az újabb előírásokat is. Vagyis nekik is meg kellett csinálni a szükséges adatbejelentést, igaz, hogy azt az eljáró ügyvéden kívül a cég tagjai, vezetői talán nem vették észre, hiszen egyéb módosításokkal együtt tettek eleget az előírásnak.

Cég alapítása, Székhelyszolgáltatás Szerbiában

Cég alapítása, Székhelyszolgáltatás Szerbiában

Keresse Budapesten a KFTkreátort, ha Szerbiában szeretne céget alapíttatni. Munkatársaink mindegyike beszél magyarul, cégét gyorsan megalapítják ügyintézőink. Ügyfeleinknek egyéb jogi szolgáltatásokkal is állunk a rendelkezésére, mint követelésbehajtás, vállalati, gazdasági jog, egyéb peres ügyek. Bízza meg a KFTkreátort szerb cége megalapításával. Ingyenes számlanyitás, és magyar nyelvű könyvelés nálunk Szabadkán. Keressen minket budapesti irodánkban egy részletes felvilágosításért. Magyarországi kollégáink elmagyarázzák az érdeklődőknek az alapítással kapcsolatos részleteket

Cég megszűntetésének szabályai

Cég megszűntetésének szabályai

A cég jogutód nélkül történő megszűnése esetén - ha a cég nem fizetésképtelen, és a cégre vonatkozó jogszabály eltérő rendelkezést nem tartalmaz - végelszámolásnak van helye. A végelszámolási eljárás olyan eljárás, amelynek során a nem fizetésképtelen cég - jogutód nélküli megszűnését elhatározva - a hitelezőit kielégíti. A végelszámolási eljárásban hitelező mindenki, akinek a céggel szemben pénz vagy pénzben kifejezett vagyoni követelése van. A Kormányzati portálon hasznos információkat találhat a cég megszüntetésének szabályairól.

Cégbejegyzés német területen

Cégbejegyzés német területen

Milyen feltételei vannak a cégalapításnak Németországban? Hova, kihez érdemes fordulni, ha vállalkozásba szeretnénk kezdeni Németországban? Hol érdemes bankszámlát nyitni, milyen bankok fogadják szívesen a magyar ügyfeleket, és melyek nem? Mennyi idő alatt készül el egy német vállalkozás, gazdasági társaság, és milyen feltételei vannak az egész procedúrának? Ezen, es ezekhez hasonló kérdésekre találunk válaszokat a fent említett blogbejegyzésben. Blogunkon igyekszünk nem csupán a német cég megalapításának feltételeit tárgyalni, hanem részletesen beszámolunk más európai országok bevett szokásairól is a cégbejegyzést illetően.

Cégdoki

Cégdoki

A cég módosítása a cég adataiban történő változás (cégnév, székhely, telephely, lakóhely,tevékenységi kör, ügyvezető(képviselők) a cég elhatározásának, illetve az adataiban bekövetkezett változásoknak cégbírósági bejegyzése, természetesen a szükséges okiratok, egységes szerkezetű alapító okirat és társasági szerződés megszerkesztése, aláírása és ellenjegyzését követően.

Cégeditor-Elektronikus cégnyomtatvány kitöltő program és sablonok

Cégeditor-Elektronikus cégnyomtatvány kitöltő program és sablonok

A 49/2012. (XI. 29.) KIM rendelet módosította a cégbejegyzési eljárás és a cégnyilvántartás egyes kérdéseiről szóló 21/2006. (V. 18.) IM rendeletet. A változás 2012. december 1-jétől lép hatályba, de a régi nyomtatványt december 31-éig elfogadja a Cégszolgálat. 2013. január 1-jétől csak az új nyomtatványt lehet benyújtani. Frissítettük a Cégeditor ingyenesen letölthető nyomtatványkitöltő programot.

Tuti menü